Over Kookhof

Als de maag vol is, wordt het hart vrolijk. Of zoals een Belgisch spreekwoord: Op 'nen vollen buik staat een vrolijk hoofd.

Ik word gelukkig van nieuwe (wereldse) gerechten, artisanale dranken en streekproducten te proeven. Streekproducten zeggen veel over de lokale bevolking waar ik als sociaal geografe in geïnteresseerd ben.

Ik word nog gelukkiger om de lekkerste dingen die ik geproefd heb thuis na te maken en om dit met familie en vrienden te delen. Mijn droom is om een 'huiskamer restaurantje' te hebben. Een kookeiland waar ik kan experimenteren en een grote tafel waar iedereen kan aanschuiven om te eten. Door de vele reizen die Matthias en ik maken hebben we het geluk dat we veel verschillende gerechten kunnen proeven. Lokale specialiteiten, kruiden en verrassende combinaties verbazen ons steeds weer. Ik heb steeds een notitieboekje mee waar ik zo veel mogelijk in noteer ter inspiratie. Deze ervaringen wil ik in de toekomst gebruiken in KooKhof: een huiskamer-restaurantje en plek voor kookworkshops. Op deze blog schrijf ik over mijn eet- en kookervaringen en geef ik langzaam vorm aan het concept KooKhof.
Susanne Koolhof





No comments:

Post a Comment